Ecofira 2018

Nova participació  de la Ute zona 1 (Projecte Bionord) en Ecofira

Desembre, 2018

Un any més les empreses que formem l'UTE ZONA 1 ( Projecte Bionord ) Enusa, Fobesa Valorització i A2A Ambient hem estat presents com a expositors en la Fira Internacional de Solucions Mediambientals i l'Energia, *Ecofira 2018.

En aquest certamen que ha comptat amb 64 expositors va tindre, al llarg de les dues jornades i mitja de durada de la Fira, un perfil de visitant molt tècnic procedent tant de l'empresa privada com, en gran part, de representants de diferents Administracions  Públiques.

L'estand, que va despertar gran interés, es va conceptualitzar en un mapa-mural de les instal·lacions del projecte BIONORD. El mapa estava inspirat en la iconografia d'un pla de metre que comprén totes la poblacions, línies de recollida i instal·lacions de tractament que disposa, el projecte de gestió C1, en cada població i que dóna una idea precisa de la magnitud del projecte.

De les més de 300 visites, que rebem en l'estand, cal destacar la de Fran Quesada, Secretari Autonòmic de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, que va manifestar que el projecte de gestió implantat en  el C1 era  el més  complet de la Comunitat i ens va animar a continuar treballant per al ciutadà. També ens va visitar amb tot el seu equip Joan Piquer, Director General del Canvi Climàtic.

Com a resum de la Fira concloem que l'UTE ZONA 1 (Projecte Bionord ) pot fer gala de ser un referent i model de gestió de residus urbans, comunicació i conscienciació ambiental, no solament a la Comunitat Valenciana, sinó en altres llocs tant dins com fora d'Espanya.

+ Leer más

EL MODELO DE GESTIÓN DEL CONSORCIO C1 (PROYECTO BIONORD) ES UN REFERENTE A NIVEL NACIONAL E INTERNACIONAL

Les instal·lacions de gestió de residus amb visites de tot el món

Desembre,  2018

 Als seus sis anys, el projecte de gestió de residus del Consorci de Residus C1 (BIONORD) gestionat per la UTE ZONA 1 (ENUSA, FOBESA VALORITZACIÓ i A2A AMBIENT) ha aconseguit un alt nivell de reconeixement públic d'Administracions  Públiques, empreses del sector i Comunitat Universitària a nivell nacional i internacional.

A Espanya, segueixen el model de tecnologia que s'utilitza en la planta de Cervera, tant el Consorci de Residus de Guipúscoa, que ha integrat la tecnologia en el Complex mediambiental de Zubieta, com el Consorci de Gestió de Residus d'Astúries (COGERSA) que ha seleccionat, després d'un rigorós estudi tècnic, la mateixa tecnologia, triant la planta de tractament de Cervera com a model de referència.

S'han rebut visites per empreses, enginyeries, i autoritats ambientals de diversos països Portugal, Itàlia, Rússia, Anglaterra Bolívia, Xile, Mèxic, la Xina, Kazajistan i Azerbayan interessades a conéixer les instal·lacions. A nivell estatal són Madrid, Guadalajara, Toledo, Salamanca Galícia Astúries, Guipúscoa, Zaragoza, Navarra Tarragona, Barcelona, València, Alacant, Almería i Lanzarote.

S'ha col·laborat amb les Universitats Institut Politècnic de Mèxic, Universitat Jaume I, Universitat Politècnica de València, Universitat Politècnica de Barcelona, Universitat d'Alcalá de Henares, i Universitat de Santiago de Compostel·la, en projectes d'investigació, col·laboracions tècniques, tesis doctorals, pràctiques, i treballs fi grau  entre altres actuacions d'investigació i formació.

Però el més important, és el contacte directe amb els prop de 7.000 visitants que han assistit a les instal·lacions, ( quasi el 10% de la població censada en l'àmbit geogràfic del Consorci C1). També és rellevant l'opinió de les persones a les quals s'arriba en la multitud d'actuacions de comunicació, conscienciació i sensibilització ambiental realitzades en diferents municipis que, en la seua immensa majoria, atorguen el seu reconeixement i suport al projecte, a causa dels seus beneficis ambientals, socials i econòmics per a la zona així com al treball de conscienciació ambiental que es desenvolupa en tots els segments de la societat.

+ Leer más