Notes de premsa

Ecofira 2018

22-01-2019 12:26

Nova participació  de la Ute zona 1 (Projecte Bionord) en Ecofira

Desembre, 2018

Un any més les empreses que formem l'UTE ZONA 1 ( Projecte Bionord ) Enusa, Fobesa Valorització i A2A Ambient hem estat presents com a expositors en la Fira Internacional de Solucions Mediambientals i l'Energia, *Ecofira 2018.

En aquest certamen que ha comptat amb 64 expositors va tindre, al llarg de les dues jornades i mitja de durada de la Fira, un perfil de visitant molt tècnic procedent tant de l'empresa privada com, en gran part, de representants de diferents Administracions  Públiques.

L'estand, que va despertar gran interés, es va conceptualitzar en un mapa-mural de les instal·lacions del projecte BIONORD. El mapa estava inspirat en la iconografia d'un pla de metre que comprén totes la poblacions, línies de recollida i instal·lacions de tractament que disposa, el projecte de gestió C1, en cada població i que dóna una idea precisa de la magnitud del projecte.

De les més de 300 visites, que rebem en l'estand, cal destacar la de Fran Quesada, Secretari Autonòmic de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, que va manifestar que el projecte de gestió implantat en  el C1 era  el més  complet de la Comunitat i ens va animar a continuar treballant per al ciutadà. També ens va visitar amb tot el seu equip Joan Piquer, Director General del Canvi Climàtic.

Com a resum de la Fira concloem que l'UTE ZONA 1 (Projecte Bionord ) pot fer gala de ser un referent i model de gestió de residus urbans, comunicació i conscienciació ambiental, no solament a la Comunitat Valenciana, sinó en altres llocs tant dins com fora d'Espanya.

+ Leer más


EL MODELO DE GESTIÓN DEL CONSORCIO C1 (PROYECTO BIONORD) ES UN REFERENTE A NIVEL NACIONAL E INTERNACIONAL

22-01-2019 12:08

Les instal·lacions de gestió de residus amb visites de tot el món

Desembre,  2018

 Als seus sis anys, el projecte de gestió de residus del Consorci de Residus C1 (BIONORD) gestionat per la UTE ZONA 1 (ENUSA, FOBESA VALORITZACIÓ i A2A AMBIENT) ha aconseguit un alt nivell de reconeixement públic d'Administracions  Públiques, empreses del sector i Comunitat Universitària a nivell nacional i internacional.

A Espanya, segueixen el model de tecnologia que s'utilitza en la planta de Cervera, tant el Consorci de Residus de Guipúscoa, que ha integrat la tecnologia en el Complex mediambiental de Zubieta, com el Consorci de Gestió de Residus d'Astúries (COGERSA) que ha seleccionat, després d'un rigorós estudi tècnic, la mateixa tecnologia, triant la planta de tractament de Cervera com a model de referència.

S'han rebut visites per empreses, enginyeries, i autoritats ambientals de diversos països Portugal, Itàlia, Rússia, Anglaterra Bolívia, Xile, Mèxic, la Xina, Kazajistan i Azerbayan interessades a conéixer les instal·lacions. A nivell estatal són Madrid, Guadalajara, Toledo, Salamanca Galícia Astúries, Guipúscoa, Zaragoza, Navarra Tarragona, Barcelona, València, Alacant, Almería i Lanzarote.

S'ha col·laborat amb les Universitats Institut Politècnic de Mèxic, Universitat Jaume I, Universitat Politècnica de València, Universitat Politècnica de Barcelona, Universitat d'Alcalá de Henares, i Universitat de Santiago de Compostel·la, en projectes d'investigació, col·laboracions tècniques, tesis doctorals, pràctiques, i treballs fi grau  entre altres actuacions d'investigació i formació.

Però el més important, és el contacte directe amb els prop de 7.000 visitants que han assistit a les instal·lacions, ( quasi el 10% de la població censada en l'àmbit geogràfic del Consorci C1). També és rellevant l'opinió de les persones a les quals s'arriba en la multitud d'actuacions de comunicació, conscienciació i sensibilització ambiental realitzades en diferents municipis que, en la seua immensa majoria, atorguen el seu reconeixement i suport al projecte, a causa dels seus beneficis ambientals, socials i econòmics per a la zona així com al treball de conscienciació ambiental que es desenvolupa en tots els segments de la societat.

+ Leer más


NOVA BECA BIONORD 2018-2019

22-01-2019 11:54

Es concedeix una nova beca universitària per al desenvolupament i investigació sobre la matèria orgànica.

Desembre 2018

 La col·laboració BIONORD-Universitat Jaume I és cada dia més intensa i no deixa de donar els seus fruits.  A l'anterior concessió de matrícula Cum laude concedida a la tesi del nou Doctor en Enginyeria Joan Esteban, s'ha unit la concessió d'un premi extraordinari  concedit per la càtedra UJI-Reciplasa al treball fi de grau realitzat per l'estudiant Santiago Alegre en les nostres instal·lacions, amb el nostre suport tècnic i sota un beca  BIONORD. En tots dos projectes premiats *BIONORD  va estar recolzant i col·laborant activament  per a possibilitar el seu desenvolupament i execució.

Ara, ha concedit a l'estudiant, Carlos Pastor de quart del grau d'Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural una nova beca per a investigar i desenvolupar un projecte d'I+D sobre diferents possibilitats i noves tècniques de tractament de la matèria orgànica dels residus que es reculla separadament.

En el projecte Bionord estem preparats des del 2012 per al tractament de la matèria orgànica recollida selectivament, però estimem que investigar i desenvolupar més possibilitats és clau per a poder tindre més opcions, en aquesta recollida separada vital per a poder arribar als objectius d'abocament marcats per les nova Directiva de Residus derivats de les mesures d'Economia Circular.

Esperem poder seguir amb aquesta col·laboració empresa privada-comunitat universitària de base, de manera real i palpable amb resultats tangibles i positius, sense necessitar focus mediàtics i publicitaris, sinó centrada en donar suport i ajuda a l'alumne, a la Universitat i, per això, a la mateixa societat.

+ Leer más


EL DELEGAT DE GOVERN VISITA LES INSTALACIONS DE CERVERA

11-10-2018 10:16

El projecte Bionord interessa al Govern d'Espanya. 

Setembre, 2018

Divendres passat, 14 de setembre, el Delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va visitar la instal·lació de valorització de residus de Cervera del Maestrat. Durant la jornada, Juan Carlos Fulgencio va estar acompanyat president i el Director financer i participacions de ENUSA José Vicente Berlanga, Juan Ignacio Artieda, respectivament per i el Director Gerent del projecte, Luis Martínez Sègol. També van estar presents el president del consorci C1 i alcalde de Rossel, Evaristo Martí, i Adolf San Martín, alcalde de Cervera del Maestrat i director territorial de la Presidència de la Generalitat a Castelló.

Aquesta visita va tenir com a objectiu presentar al Delegat del Govern el procés d'aquesta avançada planta biotecnològica, donat l'interès suscitat i durant el recorregut per les seues instal·lacions van poder conèixer de primera mà, el servei que es dóna als 49 municipis de la zona nord de Castelló per al tractament dels seus residus sòlids urbans.

El Delegat de Govern, es va mostrar molt interessat pel projecte Bionord, per tota la xarxa d'instal·lacions de gestió de residus que comprèn i coordina, i especialment per la fructífera labor de comunicació i sensibilització ambiental que el projecte BIONORD realitza en coordinació amb el Consorci C

+ Leer más


BIONORD ÉS PART D'UNES JORNADES TÈCNIQUES SOBRE RESIDUS

11-10-2018 10:08

BIONORD ÉS PART D'UNES JORNADES TECNICASSOBRE RESIDUS

El Director Gerent, Luis Martínez Sègol, explica el projecte de gestió de residus en les jornades tècniques de Alcossebre.

+ Leer más


Bionord també obté excel·lent Cum Laude

22-08-2018 14:12

BIONORD, TAMBÉ OBTÉ EXCEL·LENT CUM LAUDE 

Joan Esteban va obtenir excel·lent Cum Laude en la seua tesi doctoral, per a la qual va utilitzar com a mostra el dipòsit de rebutjos de Bionord a Cervera 

Julio 2018

Dins la línia de col·laboració que mantenim amb el Grup de recerca sobre residus INGRES, i durant més de tres anys, el nou Doctor Joan Esteban, va estar treballant la seua tesi utilitzant el model de dipòsit de rebutjos de Cervera.

Encara quan el Projecte Bionord és capdavanter en recollida selectiva en origen per la seua gran xarxa d'ecoparcs, des de les instal·lacions de tractament es millora contínuament per a aconseguir les cotes més altes de recuperació de materials i valorització dels residus. 

La idea d'aquest treball va sorgir de la necessitat d'investigar noves aplicacions per a uns residus que fins al moment s'havien aprofitat per a fabricar formigó estructural, però que es van quedar estancats amb la crisi del sector de la construcció, i utilitzar-los en els abocadors i, per a açò, va dissenyar el programa LABWASTE

El programa considera més de 700 dades d'entrada, generals o específics, que poden ser introduïts per l'usuari o seleccionades entre les disponibles per defecte, per a així controlar totes les variables possibles durant la planificació dels dipòsits, explotació i demolició. A mesura que l'usuari va seleccionant o introduint dades es van generant tres informes en els quals s'arrepleguen les dades introduïdes i els diferents resultats obtinguts quant a la demanda d'àrids i els costos de compra i transport d'àrids reciclats. El programa està disponible en castellà, català i anglès.

La idea d'aquest treball va sorgir de la necessitat d'investigar noves aplicacions per a uns residus que fins al moment s'havien aprofitat per a fabricar formigó estructural, però que es van quedar estancats amb la crisi del sector de la construcció, i utilitzar-los en els abocadors, on existeix una demanda major, continuada i independent de la situació econòmica. Amb aquesta eina es redueix l'impacte ambiental generat per l'explotació de les pedreres, ja que valoriza els residus sòlids inerts amb poca eixida comercial i que s'acumulen en els abocadors, a més de disminuir la contaminació d'àrids naturals per contacte amb els residus domèstics dipositats en els abocadors.

Els resultats de la tesi, titulada Eina de càlcul per a la construcció, explotació i clausura de dipòsits controlats amb valorització de residus inerts: LABWASTE.2020, han sigut premiats pel Consell General de Col·legis Oficials d'Enginyers Industrials d'Espanya i per Banc Santander, a través del programa de emprendimiento YUZZ de la Càtedra INCREA.

Joan Esteban Altabella va defensar la tesi, que a més compta amb esment internacional, el passat 22 de juny i va obtenir una qualificació d'excel·lent cum laude. La tesi ha sigut dirigida pel professor Francisco José Colomer Mendoza i el catedràtic, Antonio Gallardo Esquerre, tots dos pertanyents al Grup de Recerca d'Enginyeria de Residus (INGRES) del Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció de la UJI. El tribunal va estar format per Marcel Szanto Narea, catedràtic de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso, Andrés Ferrer Gisbert, professor titular de la Universitat Politècnica de València i Amaya Llop García de Cortázar, professora titular de la Universitat de Cantàbria. (Font. UJI)


+ Leer más


Campanya Mos 2018

22-08-2018 13:50

BIONORD COL·LABORA AMB EL CONSORCI C1 PER Al DESARROLLO DE LA CAMPAÑA MOS

Campaña MOS, per a la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica en les poblacions del Consorci C1.

Julio 2018

Les noves Directives europees, obliguen a implantar la recollida de la matèria orgànica selectiva abans del 31.12.2023, i la Llei nacional de residus, per a poblacions majors de 5.000 habitants anticipa la data a 31 de desembre de 2020, per aquest motiu, per a l'èxit de les implantacions vagen a ser necessàries campanyes de conscienciació i sensibilització per als ciutadans, com la campanya MOS.

Per açò, BIONORD ha decidit col·laborar amb el CONSORCI C1 en la nova campanya de comunicació, CAMPAÑA MOS simultània a la implantació dels sistemes de recollida, bàsicament, el cinquè contendedor marró. La recollida selectiva de la matèria orgànica és molt important per a arribar als diferents objectius ambientals de la marca Europa.

La campanya de conscienciació pretén ens altres coses explicar i donar a conèixer a la població la importància de dipositar els diferents residus en cada contenidor, i específicament en el marró solament la matèria orgànica, atès que un elevat nivell d'impropis, (altres fraccions que no siguen orgàniques, com a plàstics, vidres , metalls, etc..) en els contenidors d'orgànica fan inviable el seu compostatge adequat i obtenció d'un compostd'alta qualitat utilitzable per a usos agrícoles i jardiners.

De moment, ja s'han realitzat, durant el mes d'agost, sessions informatives en les poblacions de la Torre d'en Domenec, Benlloc, Vilanova d'Alcolea i Coves de Vinromà, i se seguiran realitzant fins a arribar a les 49 poblacions que integren el Consorci C1.


+ Leer más


Jornada de recogida de residus en el Parc Natural de la Serra d'Irta

29-05-2018 12:50

JORNADA DE RECOLLIDA DE RESIDUS EN EL PARC NATURAL DE LA SERRA D´IRTA 

Bionord i el Parc Natural de la Serra d´Irta van organitzar una reeixida jornada “antilittering” en ple cor de la Serra d´Irta.

Maig 2018 

Es dipositen en el mar més de 5 milions de tones anuals de plàstic, es calcula que en el 2050 hauran més residus que peixos en l'oceans, s'afecten els ecosistemes, per tant es danya la biodiversitat, el 80% de les restes que acaben en els mars prové de la zona terrestre; perilla el planeta?. Creiem que sí, però, algú fa alguna cosa?. 

Van ser les entitats organitzadores BIONORDParc Natural de la Serra d´Irta i SI, entre unes altres, les que mitjançant un acord de col·laboració el dissabte 26 de maig van organitzar una jornada de recollida de residus en ple Parc Natural, amb l'objectiu no solament de la recollida grupal dels diferents residus abandonats, sinó també de conscienciar a la societat dels danys ambientals irreparables de l'abandó incontrolat i abusiu de restes en espais naturals.

A la jornada van assistir més de 50 persones de totes les edats, i vinguts de diferents punts de la província, que van participar activament en l'activitat de n ple cor del Parc Natural, en platja del Pebret. Per a aquesta actuació i sota el lema: “Per una serra mes neta” es van dissenyar i van lliurar 500 samarretes per part del Projecte Bionord, i que seran utilitzades des del Centre d'Interpretació del Parc Natural per a augmentar la conscienciació sobre la necessitat de cuidar el nostre entorn.

Finalment, els participants, van arreplegar gran quantitat de residus escampats pel Parc Natural, dels quals les fraccions més importants eren: el 65 % plàstics ( botelles, envasos, borses…) el 20 % eren papers, el 5% vidres , un altre 5% burilles, fustes etc… i la resta, residus de diverses tipologias, la recollida de les quals ajuda en gran manera a evitar la contaminació que anaven a produir en el Parc Natural, tant en la zona terrestre , com en l'espai marí. La jornada, podem assegurar, va anar un èxit rotund en tots els aspectes. 

Aquesta és la segona jornada antilittreringorganitzada per Bionord, l'anterior va ser a Morella, esperem que aquest tipus d'actes siga un exemple a seguir per diferents col·lectius públics i privats, per a conscienciar-nos d'un autèntic problema i perill ambiental.

</form>

+ Leer más


Bionord mijora continua de les instalacions

29-05-2018 12:42

MILLORA CONTÍNUA EN LES NOSTRES INSTAL·LACIONS 

S'augmenta la recuperació d'alumini i la producció de material bioestabilzado per al camp amb millora de les instal·lacions, amb un compromís total amb les mesures d'Economia Circular 

Abril 2018 

Tot i que el Projecte Bionord, és capdavanter en recollida selectiva en origen per la seua gran xarxa de escoparques, des de les instal·lacions de tractament es millora contínuament per a aconseguir la cotes més altes de recuperació de materials i valorització dels residus

Hem instal·lat, en la línia de triaje i recuperació de materials en col·laboració amb la Consellería d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, un inductor per a la separació i reciclat de Metalls No Fèrrics per Corrents de Foucault, augmentant de tal manera la recuperació de materials, en aquest cas, materials no fèrrics, a les altres fraccions que es ja es recuperen i que el seu 100% torna al cicle industrial en forma de productes, ja en el nostre procés que la selecció i recuperació es fa amb el producte sec i higienizat, sense humitat, patògens i impropis. 

També en la zona d'afinament i preparació de material bioetabilzado produït de la matèria orgànica dels residus entrants, s'han construït una nova zona per a emmagatzematge, consistent en una sèrie de boxes proveïdes d'una originals cobertes que fan que el producte preparat aquest protegit d'inclemència metrológicas conserve la seua qualitat i a la veja s'eviten dispersions. Donada l'augment de producció del material biostabilizado i la qualitat del mateix, contrastat per anàlisi, fan que siga molt demandat.

Biornord, està molt compromès amb la millora contínua i amb les mesures per a fomentar l'Encomia Circular i segueix millorant perquè de debò els residus es convertisquen en valuosos recursos.

+ Leer más


Vinaròs lider en formació y concienciació ambiental.

29-05-2018 12:31

EL MUNICIPI DE VINARÒS LIDER EN ACTIVITATS DE FORMACIÓ I CONCIENCIACIÓ AMBIENTAL

+ Leer más


ASTÚRIES VE A APRENDRE A BIONORD

27-02-2018 17:48

ASTÚRIES VE A APRENDRE A BIONORD

L'empresa pública asturiana COGERSA s'interessa i estudia aplicar  pel nostre projecte de gestió residus del nord de Castelló a Astúries

+ Leer más


BIONORD imparteix Cinc Jornades de Formació Ambiental al febrer

27-02-2018 17:35

BIONORD imparteix Cinc Jornades de Formació Ambiental al febrer

Els projectes T´*AVALEM CEDEIXES, VINARÒS RENOVA I ET FORMEN  assisteixen a cursos de formació a Cervera

+ Leer más


L'EQUIP DEL CONSORCI C1 I BIONORD ASSISTEIXEN A JORNADES SOBRE GESTIÓ I RECOLLIDA DE RESIDUS

27-02-2018 16:33

L'EQUIP DEL CONSORCI C1 I  BIONORD ASSISTEIXEN A JORNADES SOBRE GESTIÓ I RECOLLIDA DE RESIDUS 

+ Leer más


BIONORD exposa i evita contaminació, en Ecofira 2017

19-12-2017 18:30

LA UTE ZONA 1 ENUSA, FLOR DEL TARONGER *ENVIRONMENT I A2A AMBIENT, VAM EXPOSAR  EN LA *ECOFIRA 2017
Desembre 2017

Els passats dies 28, 29 i 30 de novembre la UTE ZONA 1  (Projecte Bionord) formada per Enusa, Flor del taronger Environment i A2A Ambient, participem com a expositors en el Certamen Firal  entorn del medi ambient, aigua i energia: Ecofira, Efiaqua i Egética, celebrat en la instal·lacions de la Fira Mostrari Internacional  València amb un balanç molt positiu tant per l'interès en el nostre projecte dels molts  visitants del stand, com de la nostra presència institucional.

El nostre stand va agradar molt a les autoritats i als visitants perquè conjuminava, continguts tècnics (tant per la informació documental que repartíem, com en els propis audiovisuals sobre les instal·lacions i procés, imatges i mostres de subproductes recuperats) com algunes mostres de les activitats de comunicació, sensibilització i conscienciació, que van anar molt bé acolliments i van despertar molt interès. cal destacar, la visita que rebem d'Elena Cebrián, Consellera d'Agricultura , Canvi Climàtic i Medi ambient de la Generalitat Valenciana,

En Ecofira, lliurem més dels 500 assistents al stand, d'altres  borses desplegables i reutilitzables, que van evitar a   cada assistent  l'utilitzar   250 bosses de plàstic  no reciclable (que s'utilitzen de mitjana per ciutadà); per tant en  un any ( vida útil mitjana de cada borsa lliurada) estalviem la utilització de 125.000 bosses de plàstic, que tarden de 500 a 1,000 anys a  desintegrar-se, són fabricades amb petroli, combustible fòssil no  renovable,   el seu reciclatge és molt costós, costa 100 vegades més reciclar-les que produir-les, i més d'un 10% acaba en el mar o cremades, afectant seriosament a la flora i fauna.

+ Leer más


Record d'assistència en jornades de formació i conscienciació ambiental!

19-12-2017 18:24

Més de  100 alumnes de l'IES JOSE VILAPLANA de *Vinaros  van acudir  el mateix dia les nostres instal·lacions a formar-se i conscienciar-se.
Desembre,2017

BIONORD acaba de batre un record en assistència d'alumnes en una mateixa jornada, en concret tots els alumnes que cursen l'assignatura  de Tecnologia de 1ª d'Açò de l'IES JOSE VILAPLANA de Vinaròs, sent  més de 100 estudiants els participants

Per a poder organitzar les jornada es van haver de formar dos grups, que de manera recurrent per a no coincidir i en dues fases van poder visitar el ecopaque fix de Vinaròs , i després assistir al complex de valorització de Cervera, on van participar en una xarrada formativa i debat, test ecològic, una altra prova  pràctica  de reciclatge i una  visita guiada per a observar el procés de tractament i recuperació.

Tant alumnes com a professorat, van acabar la jornada de cada grup  molt contents amb l'experiència que van poder gaudir, coneixements adquirits i activitats que van realitzar, que van aconseguir, segons els professors, no solament reforçar les nocions de la seua assignatura  sinó despertar la consciència ambiental en  un tema  tan difícil com els residus.

Es va aprofitar per a iniciar la campanya de conscienciació en la recollida selectiva de la matèria orgànica, que va a iniciar el Consorci C1 de  manera immediata, explicant el significat, com s'utilitza i les conseqüències del cinquè contenidor marró.

Finalment recalcar la col·laboració del Consorci C1 en l'organització d'aquestes jornades que eren tot un repte pel nombre de participants, i que en fer dos grups vam poder celebrar-les amb notable èxit.

+ Leer más


Primera Ruta de neteja “antilittering” en la província

19-12-2017 18:06

Celebrem a Morella la I Ruta BIONORD de neteja col·laborativa
Novembre 2017


Dissabte passat dia 25 de novembre es va celebrar  a  Morella la I Ruta  BIONORD  de neteja col·laborativa  “ una volta per la vida” , organitzada per la *Ute zona 1 , PROJECTE BIONRD, Comunicacions els Ports i l'Ajuntament de Morella.

Es tracta de la primera activitat d'aquestes característiques que se celebra en la província de Castelló, per a conscienciar-nos del problema d'abandó de residus per la naturalesa, camps, boscos, platges, etc.., i que té un efecte molt negatiu no solament per la pròpia contaminació, sinó a més per afectar directament al desenvolupament de la biodiversitat i el que l'açò  implica de deterioració mediambiental .

L'activitat, primera i pionera en aquesta província capitaneada per l'equip tècnic de la UTE ZONA 1 ( PROYECTE BIONORD), va discórrer per un tram de la  segona albereda de la població de Morella i va congregar a un grup de participants molt conscienciats, resultant  molt significativa per la gran quantitat de residus que es van arreplegar, en un curt trajecte, mes de 5 kg en pes per persona.

Al final de la jornada, les borses amb els residus arreplegades es van portar a l'Ecoparc mòbil de Morella per a la seua classificació, i posterior gestió  de recuperació i reciclatge, arreplegant-se una mitjana de més de 5 kg de residus per cada assistent.

La jornada va ser molt amena, adonant els participants,  des de xiquets fins a gent major, de multitud de vivències i anècdotes relacionades amb el medi ambient, animant  els participants al fet que  s'organitzen moltes mes activitats de conscienciació i sensibilització, com la  present,  i fer entendre al fet que la gent gestione ben els residus per a convertir el residu; d'un problema a un recurs.

+ Leer más


MOLT BON ACOLLIMENT DEL PROJECTE DE COMUNICACIÓ BIONORD ENTRE ELS ECOLOGISTES

20-11-2017 15:59

Participació de  BIONORD en les jornades “al sòl el que és del sòl “organitzades per  *Ecologistes en Acció del País Valencià
Novembre 2017

+ Leer más


Nova promoció de beques Bionord- Universitat Jaume I 2007-2008

20-11-2017 15:43

Bionord ajuda  directament als estudiants universitaris
Octubre, 2017

Un any més dins de les múltiples activitats i programes desenvolupats dins del  Pla de Comunicació Bionord i fruit dels acords de col·laboració amb la Universitat Jaume I, llancem la campanya de beques a estudiants de les diverses branques d'Enginyeria. 

+ Leer más


BIONORD, PANSA PER CONGRESSOS CIENTÍFICS A SANTANDER, CADIS I SARDENYA

20-11-2017 15:19

El dipòsit de rebutjos BIONORD , exemple a nivell mundial en l'àmbit científic.

+ Leer más


JORNADES ESCOLARS

13-07-2017 16:52

BIONORD segon programa educatiu ambiental amb Vinaròs, amb més de 400 alumnes.

+ Leer más


CONGRÉS IBEROAMERICÀ

13-07-2017 16:47

BIONORD en VII Simposi Iberoamericà en Enginyeria de Residus.

+ Leer más


FIRUJICIÈNCIA 2017 CONTA AMB BIONORD

13-07-2017 16:25

Firujiciència, la Ciència de la Universitat Jaume I

+ Leer más


NOVES OBRES EN EL POSSIBLEMENT MILLOR DIPÒSIT DE REBUTJOS A NIVELL MUNDIAL

10-05-2017 13:27

Se segueix millorant el projecte BIONORD, amb noves inversions en les seues les seues instal·lacions

+ Leer más


NUEVAS OBRAS EN EL POSIBLEMENTE MEJOR DEPOSITO DE RECHAZOS DE MENOR A NIVEL MUNDIAL

10-05-2017 13:26

L'Ajuntament de Vinaròs reforça les seues línies de col·laboració i cooperació amb el projecte BIONORD

+ Leer más


LES BEQUES UNIVERSITÀRIES BIONORD COMENCEN A DONAR FRUITS ACADEMICOS

10-05-2017 13:25

L'estudiant d'Enginyeria Química, de la UJI Diego Safont, presenta el seu projecte sobre aprofitament de biogàs del dipòsit davant el Tribunal Acadèmic

+ Leer más


LA PLANTA DE TRANSFERÈNCIA DE BELL-LLOC ÉS UTILITZADA COM A VIVER D'IDEES PER A ALTRES INSTAL·LACIONS DE LA COMUNITAT

10-05-2017 13:14

El Consorci d'Alacant, Vaersa, la Diputació de Castelló, i la Consellería d'Agricultura i Medi ambient visiten la planta de Bell-lloc

+ Leer más


MES DE MIL VISITANTS DURANT EL 2016

31-01-2017 18:57

span>Increïble demanda de la societat civil per a realitzar activitats ambientals en les instal·lacions de BIONORD

+ Leer más


RESUM CONCURSE FOTOGRAFIA

31-01-2017 18:53

 GRAN ÈXIT DE LA PRIMERA EDICION DEL CONCURS BIONORD DE FOTOGRAFIA SOBRE RESIDUS

+ Leer más


DE LES ILLES CANÀRIES ENS VISITEN

31-01-2017 18:48

Autoritats del Cabildo de la Illa de Fuerteventura van visitar les instal·lacions del projecte Bionord a Cervera.

+ Leer más


BIONORD ACUDEIX A les JORNADES TORNIN EL CASC 2.0

31-01-2017 18:39

span>La Generalitat Valenciana proposa en unes jornades la implementació d'un nou sistema de devolució, diposito i tornada d'envasos

+ Leer más


I CONCURS DE FOTOGRAFIA SOBRE RESIDUS BIONORD

03-11-2016 16:07

Capta la teva imatge sobre la gestió dels residus.

BASES I CONCURS BIONORD  DE FOTOGRAFIA  SOBRE RESIDUS 2016

Novembre, 2016

La UTE ZONA 1 (Projecte Bionord) en coordinació amb el Consorci de Gestió de Residus C1  i COMUNICACIONS EL PORTS a través del Pla de Comunicació BIONORD 2015 convoca l'I CONCURS DE FOTOGRAFIA SOBRE RESIDUS. El concurs està obert a totes les persones, aficionades o professionals de la fotografia, a partir d'haver complert de 12 anys d'edat, que resideixin en qualsevol dels municipis que componen el Consorci C1, que es compon pels municipis de les comarques dels Ports, Alt i Baix Maestrat, mes Oropesa i Cabanes.
Hi ha cinc categories, i es  lliuraran 5 premis, un per cada categoria que versen sobre les 5 principals erres en la gestió de residus: Reduir, Reutilitzar, Reciclar, Reflexionar, Redistribuir. Seguint en la línia de programes TRETZE SÓN TRETZE que des de fa anys emet COMUNICACONS EL PORTS  en col·laboració amb la UTE ZONA 1 I CONSORCI C1.
Els treballs es podran lliurar mitjançant fitxer que en format JPEG, amb una resolució mínima 300 ppp  i una grandària  màxima de l'arxiu de: 4 Mb   per mail dirigits al correu, fotobionord@gmail.com  dels dies 7 a 25 de novembre.
Aquest concurs segueix amb la tendència del Pla de Comunicació  en la seva labor  de conscienciació  que tendeix a provocar  que els ciutadans del C1 desenvolupin el seu potencial intel·lectual en diverses disciplines  havent-se convocat,  concursos de dibuix i pintura ( 2013) concursos d'idees( 2014) concursos d'escultura s i projectes amb material reciclat  (2015), corresponent-li aquest any 2016 el seu torn a la fotografia.

+ Leer más


BIONORD ES REFERÈNCIA EN MÈXIC

03-11-2016 15:38

Investigadors de Mèxic s'interessen i visiten el projecte de Bionord.

+ Leer más


BIONORD TRIOMFA EN ECOFIRA 2016

03-11-2016 15:58

Positiva exposició en la fira internacional de solucions mediambientals.

Setembre 2016

UTE ZONA 1, composta per les empreses, ENUSA , FLOR DEL TARONGER ENVIRONMENT i A2A Ambient, (BIONORD, projecte de gestió de residus) hem estat expositors en el Certamen Ecofira 2016 (Fira Internacional de les Solucions Mediambientals) que es va celebrar en les instal·lacions de Fira Mostrari Internacional de València ( Fira València) els passats dies 28 i 29 de setembre

Aquest any s'ha posat l'accent en els resultats del nostre Pla de Comunicació, que tant ressonància està tenint en el sector dels residus per les diverses facetes que i disciplines que toca i per la multitud d'actes que organitza, que aquesta sent un referent i una font d'idees per a altres Consorcis

La nostra participació la podem considerar de molt positiva, atès que hem tingut moltes visites i entrevistes amb gran nombre de persones i responsables institucionals també hem intervingut en entrevistes amb mitjans de comunicació i de vàries les activitats de la Fira com una Conferència sobre bioresiduos en la qual vam poder canviar impressions amb diversos Directors Generals de Medi ambient de diverses Comunitats, a part dels quals ens van visitar en el stand.

No podem deixar de destacar en aquest certamen, un any més, l'originalitat de la presentació del nostre stand, aconseguim captar l'atenció del públic, i expositors pel seu plantejament, que conjuminava d'una banda l'aspecte estètic relacionat amb el medi ambient, i per una altra i sense oblidar l'aspecte tècnic

+ Leer más


NOVES BEQUES BIONORD-UJI 2016

04-08-2016 11:37

Es reedita en  el 2016 el conveni per a becar a estudiants que destacen en projectes de medi ambient

Julio 2016

Un altre any més, fruit d'una de les vàries línies de col·laboració que manté BIONORD i la Universitat Jaume I,  s'ha atorgat un nova BECA BINOORD 2016 a favor d'aquells estudiants que desatacan en els seus estudis i el seu compromís pel medi ambient, en l'àrea de la gestió de residus.

Enguany, l'estudiant triat ha sigut, Diego Safont, que ha acabat el grau d'Enginyeria Química, i que gràcies a la beca concedida ha pogut, tant realitzar laa pràctiques externes en diverses instal·lacions del projecte BIONORD, com el treball fi de grau consistent en un projecte d'estudi sobre la quantitat, evolució i comportament del biogàs del dipòsit tendent al seu aprofitament posterior. Projecte que s'enllaça amb el qual va elaborar un altre estudiant becat el passat any.

El projecte està sent supervisat pel professorat i tutors de la UJI i per l'equip tècnic de la UTE ZONA 1, estant tots els agents intervinents en el mateix molt contents amb el seu desenvolupament i prometedores conclusions.

Esperem que aquesta modesta aportació de BIONORD, que és periòdica, siga un gra més d'arena posat en la recerca de nous projectes que redunden en benefici dels estudiants, del medi ambient i de la societat en general, primer objectiu de les accions del Pla de Comunicació.

+ Leer más


BIONORD AMB L'ESPORT

04-08-2016 11:29

El club Ciclista Cervera triomfa en el Campionat de Catalunya

Julio, 2016

El projecte Bionord esponsoriza al Club Ciclista Cervera en pro de la labor de promoure els hàbits esportius entre els joves, arribant a obtenir èxits en competicions molt importants.

L'últim èxit ha sigut en el recent campionat de Catalunya celebrat en el velòdrom de Horta ( Barcelona ) en el qual en les modalitats de Keirin, Scratch, velocitat i 500 metres els ciclistes del club,  van tenir una destacada actuació.

En concret els integrants del Club, Marc va aconseguir 5 medalles ( 2 d'or, 2 de plata i 1 de bronze), David amb dues medalles de bronze i Sara 1 medalla de bronze.

Des del projecte Bionord, amb la nostra xicoteta ajuda felicitem i animem al Club Ciclista a seguir amb aqueixa immensa labor de promoció en la pràctica de l'esport del ciclisme arribant a obtenir èxits tan importants per a la comarca.

+ Leer más


TOTS ELS COL·LEGIS DE VINARÒS PEL MEDI AMBIENT!

04-08-2016 11:18

La Comunitat educativa de Vinaròs es fa amiga de BIONORD

Juny, 2016

 
Durant el passat mes de juny més de 350 xiquets en la franja d'edat entre 9 i 10 anys, escolaritzats en el curs de 4º d'Educació Primària de set Col·legis de Vinaròs, ( Misericòrdia,  Sant Sebastià, Jaume I Divina Providència, Consolació, Asumpció i Manuel Foguet ) han desenvolupat jornades i mòduls educatius ambientals en les instal·lacions de tractament i gestió de residus i Aula Ambiental de Cervera del Maestre.

Aquest original i pioner projecte, impulsat en coordinació per D. Jordi Moliner ( Regidor del sostenibilitat de l'Ajuntament de Vinaròs) i per D. Joan Piquer ( Director General del Canvi Climatic i Qualitat Ambiental) en col·laboració amb la UTE ZONA 1 ( Projecte Bionord) i el Consorci de Residus C1, és el primer en tota la Comunitat Valenciana que de manera transversal, treballa amb la totalitat de xiquets d'una determinada edat d'una població, en activitats de conscienciació en l'àmbit de la gestió de residus i les seues conseqüències a nivell ambiental.

En aquest projecte s'han desenvolupat diversos exercicis i dinàmiques realitzades pels alumnes en grup ( biotests, biopruebas de reciclatge, visita guiada activa de les instal·lacions ) en les quals els xiquets participen activament en diferents actuacions que els fan conèixer i informar-se, d'aspectes ambientals bàsics, i bones pràctiques en la gestió de residus, amb un alt grau de satisfacció dels mateixos i del seu professorat que també s'implica directament en el desenvolupament de la jornada.

+ Leer más


REPRESENTANTS DELS GRUPS MUNICIPALS DE PEÑÍSCOLA VISITEN LES INSTALACIONS DE BIONORD

04-08-2016 10:58

Regidors de Peníscola van mostrar interès en les instal·lacions

Març 2016

Membres de  diversos grups polítics representats en l'Ajuntament de Peñiscola, en concret, D.   Victor Blasco  de l'Agrupació d'Electors la Roca, Dª Ana Mª Salgado del Grup Municipal  Ciutadans i D. Jose Angel Fernández com a regidor no adscrit i per petició d'aquests mateixos cursada per mitjà del regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Peñiscola, D. Alfonso López, qui també va assistir, van realitzar una completa visita a les instal·lacions del projecte Bionord.

Es va efectuar un extensa visita guiada per totes i cadascuna de les instal·lacions, amb explicacions completes del funcionament de les diverses fases del procés ( recepció, trituración, biosecado, recuperació de materials, producció de material bioestabizado, depuració d'aigües, procés de depuració de gasos en el biofiltro, gestió de residus voluminosos  i dipòsit del rebuig ) així com de  totes les activitats desenvolupades en l'àmbit de la comunicació i conscienciació

La visita, que va acabar en el dipòsit de rebutjos, va sorprendre gratament  els representants  dels diferents grups polítics de l'Ajuntament de Peñiscola, per l'ordre, neteja, escàs impacte ambiental i resultats de la gestió.

Coincidim en la necessitat que els representants dels consistoris coneguen les instal·lacions els seus funcionaments per a tenir coneixement directe de la realitat i criteri propi en les seues opinions sobre la gestió de residus del nord de Castelló.

+ Leer más


ABONAMENT ORGANIC “KM 0”

01-02-2016 12:07

Agricultors de Càlig utilitzen el material bioestabilzado de Càlig com a nutrient orgànic

Febrer, 2016

El material bioestabilzado que produeix la planta de tractament de Cervera, fruit de l'aprofitament de la matèria orgànica és utilitzat en gairebé totalitat per agricultors de Càlig. Aquest fet és positiu des de tots els prismes:

- ambiental : –valorització, reducció d'abocador, aprofitament dels residus, nou concepte de “ material boestabilzado Km 0” , evitant trasllats a grans distàncies que consumeixen combustibles i produeix emissions
- social : col·laboració amb el sector primari agrícola local, per augmentar la qualitat dels seus productes.
- econòmic: els agricultors aprofiten un material i milloren la seva competitivitat.

Tot això coincideix amb la tramitació del nou Reglament Europeu de la Comissió Europea que va a modificar la regulació en la utilització d'abonaments procedents de residus, i que solament fa que ratificar el que ja ha passat en altres aspectes i és que BIONORD s'anticipa a la normativa, a causa de la seva constant recerca i aplicació de millores en les seves instal·lacions i en la seva gestió.

+ Leer más


BIONORD AMB L'UJI EN FIRUJICIÈNCIA 2016

21-04-2016 10:47

Firujicencia, Fira de Divulgació de la Ciència de la Universitat Jaume I

Abril 2016

La fira de divulgació de la ciència de la Universitat Jaume I Firujiciència va duplicar en la seva segona edició el nombre de tallers, ponents i assistents, participant en la mateixa més d'un miler de persones entre alumnes des d'Infantil fins a Universitat, professorat i familiars.

Firujiciència es va celebrar el passat 7 d'abril en el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, de la Universitat Jaume I, en la més d'una trentena de tallers innovadors es van experimentar a l'aula i uns 300 ponents van ensenyar els seus projectes en diverses matèries.

El taller sobre aprofitament dels residus domèstics, va ser organitzat pel departaments d'Enginyeria Mecànica i Construcció en col·laboració amb el projecte BIONORD, que va aportar la seva experiència i mitjans en el desenvolupament el taller.

Els intervinents en el taller van quedar summament satisfets i van obtenir una formació ambiental molt important per al seu futur en la gestió de residus i reciclatge, fruit de la seva participació en les activitats del taller

+ Leer más


ARRIBA EL SOL A la ESTACIÓ DE TRANSFERÈNCIA DE BENLLOCH

11-01-2016 12:08

BIONORD instal·la una instal·lació d'energia elèctrica fotovoltaica en la planta de transferència de Bell-lloc

Gener 2016

BIONORD, Benlloch i la comarques del C1, està d'enhorabona i és que s'ha , ha instal·lat un nou sistema de generació d'energia elèctrica fotovoltaica en la planta de transferència de Bell-lloc.

Amb aquest nou sistema, es canvia l'antiga generació d'energia elèctrica mitjançant grups electrògens per un 80 % d'energia solar, substituint l'ús de sistemes energètics alimentats per energies que utilitzen combustibles fòssils, ( carbó, petroli , gas) per energies renovables ( energia solar).

Amb aquesta instal·lació, es mostra el desig tant de BIONORD com del Consorci de residus C1, de millorar i avançar en l'autosuficiència energètica de les instal·lacions de gestió de residus, mitjançant l'ús d'energies renovables i netes.

D'aquesta manera que es contribueix a l'objectiu energètic obligatori que inclou una retallada del 20% de les seves emissions de diòxid de carboni abans de l'any 2020 i consumir més energies renovables perquè representin el 20% del consum total de la UE.

+ Leer más


GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN L'I CONCURS BIONORD DE PROJECTES I ESCUTLURES AMB MATERIAL RECICLAT

25-01-2016 11:00

El projecte Bionord va atorgar 3 premis i 4 esments donada l'alta qualitat de les obres.
Més de trentena d'obres s'han presentat en la primera edició del concurs que ha comptat amb la col·laboració dels Ajuntaments de Forcall, Cinctorres, Vilafranca, Morella, Benassal i Catí.

L'I Concurs Bionord de projectes i escultures amb material reciclat ha premiat a la Residència de Forcall pel projecte “*TAP-AT”; en l'apartat d'escultura, Diego Olivares, ha resultat guanyador amb l'obra AEROFLOWER. Bionord també ha atorgat un primer premi a la inspiració per a l'obra “Que Idea” de Pau Ballesteros. Davant la qualitat de les obres presentades, el jurat va ampliar el nombre d'esments per a reconèixer els treballs de Lara Vives, Cristian Aparici, el Centre de Dia de Morella, i la Unitat de Respir de Cinctorres. Totes les obres estaran exposades en l'Ajuntament de Forcall fins a Reyes.

No podem més que felicitar a tots els participants per la seua sensibilitat artística i ambiental. Aquest concurs pretén aportar el seu granit d'arena per a fomentar el reciclat i la reutilització, que és una de les assignatures pendents que hem de potenciar per a preservar el nostre futur i medi ambient, tant per a evitar contaminar més com per a evitar major consum de combustibles fòssils i l'emissió de gasos efecte hivernacle.

Les obres han estat exposades a Morella i Forcall al desembre i al gener del 2016 estaran a Cinctorres i després en l'Aula Ambiental del projecte BIONORD.

Aquest concurs solament és una xicoteta mostra del que la societat civil som capaces d'imaginar, crear, pensar, i materialitzar a partir de residus.

+ Leer más


LA UJI RECONEIX A BIONORD

25-01-2016 10:54

La Universitat Jaume I atorga un Diploma de Reconeixement a Binord per la seua col·laboració en la formació de l'alumnat.
Fruit de la política de Responsabilitat Social Corporativa del projecte Bionord i utilitzant com a instrument el Pla de Comunicació, Divulgació i Conscienciació que desenvolupa anualment en col·laboració amb el Consorci C1, es va crear la BECA BIONORD, que consisteix a donar l'oportunitat a un alumne d'Enginyeria de la Universitat Jaume I de realitzar les seues pràctiques curriculars en col·laboració amb el nostre personal i desenvolupar un projecte tècnic innovador en l'àmbit de la gestió de residus.

Com recompensa, la UTE ZONA 1, Projecte *Bionord, ha tingut l'orgull de ser reconeguda per part de la Universitat Jaume I com a empresa col·laboradora del programa de pràctiques externes 2015.

A causa de l'èxit obtingut enguany, pel qual gràcies a la Beca Bionord l'alumne que va realitzar el projecte sobre el tema: “Producció de biogàs per a evaporació de lixiviados“, va ser reconegut pel Tribunal amb la màxima nota, matrícula Cum Laude i s'exposa en congressos de residus, s'ha estimat per BINONORD potenciar aquesta línia de col·laboració entre empresa privada i Universitat en llaures a potenciar la formació dels estudiants amb vista a la seua preparació per al seu futur laboral o professional.

+ Leer más


POLÍTICA DE TRANSPARÈNCIA I PORTES OBERTES DE BIONORD AMB COMPROMÍS

25-01-2016 10:29

Representants de COMPROMÍS visiten les instal·lacions de BIONORD.
El dia 28 de novembre va tenir lloc una visita pels diputats provincials del Grup Polític Comprimiu, D. Xavier Trenco i D José Miguel Carbó, acompanyats pel representant municipals d'aquest grup a Càlig D. Ximo Angles, i d'altres corporacions locals que van estar acompanyats per D. Joan Piquer, com a gerent del Consorci C1, D. Luis Martínez i D. Rafa Arnau, com a Gerent i Director de Relacions Institucionals de l'UTE ZONA 1, Projecte Bionord, respectivament.

La visita va estar precedida per una reunió prèvia en la qual es van debatre àmpliament no solament totes les qüestions que es van plantejar pel que fa al projecte de gestió, Bionord, sinó també a l'estat de la gestió de residus en general.

Les conclusions van ser encoratjadores per a totes les parts en observar els avanços i millores del projecte, en tots els seus aspectes, així com d'un enriquidor intercanvi d'idees i experiències entre els assistents, ressaltant la notable política de portes obertes del projecte.

Els representants de Compromís van manifestar la seua aposta per la recollida en origen de totes les fraccions, especialment incrementat la recollida selectiva de la matèria orgànica com a punt fort per a aconseguir l'objectiu europeu d'arribar a un mínim 50% de preparació per a la reutilització i reciclat i limitar un màxim del 35% d'abocament l'any 2020.

Finalment es van visitar i van inspeccionar de manera detallada les instal·lacions de tractament i el dipòsit de rebutjos , quedant gratament sorpresos, i emplaçant-se per a celebrar més reunions i fòrums d'aquest tipus, per a intercanviar experiències en pro de la millora del medi ambient.

+ Leer más


BIONORD EXPOSA EN ECOFIRA 2015

25-01-2016 10:03

Es van presentar les novetats en producció de material bioestabilitzat
Bionord ha exposat en les Fires de Medi ambient i Energia 2015, compost pels certàmens ECOFIRA, EGETICA i EFIAQUA , celebrat en la instal·lacions de Fira Mostrari Internacional de València.


Entre altres novetats, Bionord, va exposar els resultats del seu procés de producció de material bioestabilitzat, que les seues analítiques demostren que obté un material dels de més alta qualitat de la Comunitat Valenciana.


El resum es considera com a positiu, havent ressaltat l'originalitat del nostre stand pel qual han passat infinitat de visitants, tant autoritats al més alt nivell com a empreses privades amb les quals s'ha pogut prendre contacte, estrènyer llaços de manera institucional i explorar noves vies de millora tant a nivell dels nostres processos amb empreses proveïdores, com a possibles nous clients per als nostres subproductes, així com han sorgit possibles projectes de R+D+i en col·laboració amb altres empreses.

+ Leer más


09-12-2015 14:00

+ Leer más


02-11-2015 17:59

+ Leer más


BIONORD EN EL MEETING POINT SOBRE RESIDUOS EN MADRID

07-10-2015 10:49

BIONORD EN EL MEETING POINT  SOBRE RESIDUOS EN MADRID

+ Leer más


CONTRASTADA LA CALIDAD CSR DE BIONORD. ENERGIA DEL RESIDUO

07-10-2015 10:46

CONTRASTADA LA CALIDAD CSR DE BIONORD. ENERGIA DEL RESIDUO

+ Leer más


PRIMER PROYECTO TÉCNICO RESULTADO DE LAS BECAS BIONORD

06-10-2015 12:42

Septiembre, 2015

+ Leer más


02-06-2015 13:13

+ Leer más


02-06-2015 13:11

+ Leer más


02-06-2015 13:00

+ Leer más


12-11-2014 19:59

+ Leer más


12-11-2014 19:54

+ Leer más


12-11-2014 19:52

+ Leer más


ALUMNES D'ENGINYERIA CIVIL D'UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA APRENEN AMB BIONORD

03-06-2014 11:31

alumnos upv

+ Leer más


I CONCURS DE DIBUIX RECICL-ARTE 2014 ORGANITZAT PER BIONORD

02-06-2014 22:16

Recicl_arte

+ Leer más


BIONORD PARTICIPA EN LES JORNADES TÈCNIQUES DE LA FIRA INTERNACIONAL D'ENERGIA I MEDI AMBIENT DE MADRID. GENERA 2014

02-06-2014 22:07

+ Leer más


BIONORD Exemple de Responsabilitat Social Corporativa pel seu compromís amb la comarca. Trobada pares i fills.

01-04-2014 18:42

+ Leer más


Bionord segueix invertint i millorant les seves instal·lacions

01-04-2014 18:30

+ Leer más


BIONORD, recolza els cultius amb material bio-estabiltizat

27-12-2013 17:23

Després de diversos mesos de proves i assajos per a millorar el rendiment i caracterització, BIONORD, a més de produir compost provinent de matèria orgànica que li arriba recollida selectivament, ha aconseguit de part de la matèria orgànica que no s'ha degradat totalment en el seu procés de bio-estabilització, obtenir un material bio-estabilitzat amb grans propietats per als seus usos agrícoles com a nutrient dels sòls agrícoles.
Amb aquest procés, BIONORD, pot assegurar que és un dels pocs, o l'únic, que actualment tanca el cicle de la matèria orgànica del residu, ja que d'una banda la degrada i redueix en la seua fase activa de bio-estabilització, per a assecar i higienizar el residu, i la part que passa al procés de valorització, un petit percentatge s'utilitza com a cobertura de bales en el diposite de rebutjos (substituint parcialment l'ús de terra vegetal) i un altre percentatge per una altra es produeix material bioestabitlzat amb gran resultat en ús agrícola, amb el que parteix del projecte BIONORD es pot dir que valoritza quasi la totalitat de la matèria orgànica del residu.
Durant l'any 2014 es van a realitzar desenvolupaments tecnològics per a augmentar tant la producció, com la qualitat( ja alta en aquests moments) del material bio-estabilitzat amb destinació a usos agrícoles.

+ Leer más


BIONORD EXPOSA EN ECOFIRA 2013 i ENSENYA EL SEU MODEL EN LA CONFERÈNCIA INTERNACIONAL

27-12-2013 18:05

Un any mes, el projecte BIONORD ha estat present en el Certamen de la Fira del Medi ambient i Energia dut a terme en la Fira de Mostres de València del 13 al 15 de novembre de 2013. Enguany s'ha exposat conjuntament amb els altres dos Consorcis de la Comunitat Valenciana. Al certamen van acudir més de 6200 visitants gran part dels quals van visitar l'estand de BIONORD, mostrant el seu interès en el procés tecnològic desenvolupat. Es va rebre la visita del Director i Sotsdirectora General de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Qualitat Ambiental, D. Vicente Tejedo i Dª Carmen de Rosa , que van animar als responsables del projecte Bionord a seguir intensificant el seu esforç a millorar el projecte perquè siga un referent en el sector.
Cal destacar que per part del gerent de la UTE ZONA 1, ( Projecte Bionord) D. Luis Martínez Sègol, va participar en la seua qualitat d'expert, com a President en una interessant taula que versava sobre “ Els processos avançats de tractament per a obtenir Combustibles Sòlids Recuperats” dins de la 5ª Jornades sobre la Obtenció d'Energia a partir de Residus Sòlids Urbans, organitzades pel ISR.

+ Leer más


La Universitat aprèn amb BIONORD…!!!

27-12-2013 17:37

Fruit d'un conveni de col·laboració acordat entre la UTE ZONA 1 ( Projecte Bionord) i la Universitat Politècnica de València, s'han celebrat dues jornades tècniques en l'aula Ambiental del projecte, en el qual s'han impartit nocions teòriques i pràctiques sobre els processos de tractament mecànics biològics de residus i sobretot el de “bio-estabilització” que es desenvolupa a Cervera pioner a Espanya.
Van assistir a aquest curs, en dos dies diferents la classe de 4ª d'Enginyeria Civil i la de 5ª d'Enginyeria de Camins, Canales i Ponts, acompanyats pels seus professors, que després de la classe teòrica, van tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions tant de tractament, recuperació de materials i valorització, com entrar dins del diposit de rebutjos i observar tot el desenvolupament del procés i de l'activitat en directe.
Les jornades van ser èxit acadèmic i una pràctica directa de gran valor per als futurs enginyers,( segons van manifestar els seus mateixos professors) havent-se inclòs aquest tipus de processos en el seu temari, dins de l'assignatura “ Gestió de Residus” i es va acordar repetir i ampliar aquest tipus de jornades tècniques dins de la col·laboració entre ambdues entitats.

+ Leer más


Luz y taquígrafos… en el norte de Castellón para la información ambiental

02-09-2013 10:02

Transparència total en el projecte de gestió de residus de la zona 1


Traspassant les fronteres de l'actual normativa d'accés a la informació, i participació pública en matèria de medi ambient, el projecte Bionord, no solament ha obert les seues portes, ensenyant la totalitat de les seues instal·lacions i processos a més de 2000 persones, sinó que en la seua mateixa web www.bionord.es aquesta publicant dades i informació sobre la seua activitat.

En l'apartat d'informació al ciutadà, hi ha un desplegable en el concepte “informes mediambientals” en el qual no solament es fa pública la producció de residus que són gestionats i tractats en les diverses instal·lacions del projecte, sinó que es publiquen la composició dels lixiviats del dipòsit, així com les analítiques de les aigües subterrànies per a garantia dels ciutadans i els controls que passa el dipòsit de rebutjos.

Amb aquest exercici de transparència i responsabilitat envers els habitants de les comarques del nord de Castelló, Bionord torna a diferenciar-se i fer un pas avant en la seua política de portes obertes i vocació de servei al ciutadà qui, mitjançant d'aquest mitjà online, ja pot recaptar la informació de manera directa, clara i diàfana, sense intermediaris ni lectures esbiaixades.

+ Leer más


¡Que vienen los medios!

02-09-2013 09:40

Ressonància mediàtica Pla de Comunicació Bionord


No ha passat desapercebut per als mitjans el Pla de comunicació, divulgació i conscienciació ambiental que la UTE Teconma, Azahar i Ecodeco han desenvolupat el passat 2012 i el que portem de 2013.

Els mitjans, tant convencionals ( premsa, ràdio i televisions) com els que operen en internet, i les mateixes xarxes socials s'han fet ressò, de les múltiples i variades activitats ambientals que s'han desenvolupat en l'aula ambiental del complex de valorització de Cervera del Maestrat durant el 2013 amb diferents col·lectius com són: tècnic, professional, escolar, associacions a nivell local, institucions i grups polítics que ho han sol·licitat.

Cal citar que tant mitjans de comunicació escrita com: Periodico Mediterraneo, ( que es va fer ressò de les primeres 1000 visites realitzades), Cadena Ser – Els Ports, Canal 56, Televisions Locals de Morella i Oropesa, així com mitjans de comunicació online com: elperiodic.com, comarquesnord.car, noticias.lainformacion.com, etc… i multitud de mitjans i butlletins locals s'han fet ressò de les diferents activitats del projecte Bionord.

+ Leer más


¡Bionord va al cole!

02-09-2013 09:31

Mòdul Experimental. Curs de Primària.
Col·legi Dean *Marti. Oropesa.


Fruit d'un conveni tripartit subscrit entre el Consorci de la zona 1, el Col·legi Públic Dean Martí d'Oropesa i la UTE Teconma, Azahar Environment i Ecodeco, s'ha desenvolupat una sèrie de mòduls educatius de conscienciació ambiental amb diverses classes de primària, fins i tot un curs d'infantil, amb notable resultat.

L'objectiu marcat ens els agents intervinents era que hi haguera una prolongació de l'assignatura de coneixement del mitjà, per mitjà de la practica d'una activitat fora de les aules mitjançant la visita dels escolars al complex de valorització de residus de Cervera del Maestrat, en la qual es van realitzar diferents activitats.

Després del viatge i recepció en l'aula ambiental i en coordinació amb el professorat, es donava un classe amb conceptes bàsics mediambientals, amb especial èmfasi en el significat, conseqüències i bones pràctiques de reciclatge. A continuació se sotmetia als alumnes a un biotest i a una bioproba de reciclatge, que els alumnes van passar amb nota alta. Finalment després d'esmorzar visitaven les instal·lacions per a observar els conceptes explicats.

Es ressenya que per a una classe d'infantil, de 5-6 anys es va fer la visita per membres del projecte Bionord “in situ” en el mateix Col·legi, i els xicotets van fer gala d'una gran atenció i comprensió de totes les nocions bàsiques ambientals.
A tots els alumnes se'ls obsequie per gentilesa del Consorci d'un joc de taula educatiu “Recicla” amb li que poden divertir-se en família alhora que aprenen conceptes de reciclatge.

+ Leer más


Éxito de las jornadas ambientales

30-08-2013 14:29

23 de agosto de 2013

Increïble, 2000 persones s'han interessat i han visitat un instal·lació de tractament de… brossa… fins al moment…!
Èxit sense precedents en el sector en el desenvolupament de jornades ambientals del projecte Bionord


Si de per si és de difícil que acceptem visitar centres de tractament de residus, i especialment de residus sòlids urbans per associar-los a munts de residus, males olors, rosegadors, aus, i en general aspectes negatius o de repulsa, és a dir rebuig social, podem afirmar que el Nord de la província de Castelló, ha canviat aquest dogma.

Com a punt fonamental del Programa de Comunicació, Conscienciació i Divulgació que desenvolupen la UTE ZONA 1 i el Consorci per a l'execució de les seues previsions, dins del marc del Projecte Bionord, podem afirmar que les jornades ambientals estan marcat una fita en l'activitat de gestió de residus a nivell europeu.

A les 1210 persones que van ser participes d'aquestes jornades en el 2012, hem sumat altres 756 entre diversos i variats col·lectius, tan dispars com, Associació emprats de CEMEX, Escola d´Adults de Benicarló, Associacions de Jubilats, Grups d'Escolars, Associacions professionals de dones, Associacions de Comunitats de propietaris de complexos turístics ( Marina d´*Or ), i Grups polítics en el 2013.

El Pla de Comunicació, Conscienciació i Divulgació del projecte Bionord, podem afirmar que és un gran èxit i exemple para de com s'integra, acosta i explica a la ciutadania a projectes de gestió de serveis públics, que en un inici podem entendre com a complicats, però que si disposa d'unes instal·lacions com les del Projecte Bionord, amb tecnologia d'última generació i una gestió professionalitzada, fa que “la ciutadania” agraïsca l'exercici de responsabilitat professional, empresarial, ambiental, institucional i social que es desenvolupa.

+ Leer más


En búsqueda del vertido 0.

30-08-2013 14:18

La UTE zona 1 ha obtingut autorització ambiental integrada per a la producció de combustible solgut recuperat a partir dels residus.


Les empreses que formen la UTE ZONA 1 ( Teconma , Azahar i Ecodeco), en la seua contínua cerca de l'excel·lència en la gestió dels residus, ha obtingut recentment l'Autorització Ambiental Integrada de la Direcció general de Qualitat Ambiental de la Consellería de Medi ambient de Generalitat Valenciana, per a poder valoritzar part dels residus produint combustible sòlid recuperat (CSR)

El projecte Bionord, compleix estrictament amb els principis de gestió que marquen les Directives Europees i la normativa nacional quant a la reducció, recuperació i reciclatge, potenciant cada vegada mes la recuperació de materials i incrementat els seus percentatges. Així mateix, valoriza la matèria orgànica recollida selectivament i residus verds en compost, i una part de la matèria orgànica de la fracció “tot en un” en material bioestabilizado amb propietats fertilitzants. I ara aquesta autoritzada per a poder produir CSR, i fent proves i estudiar les formes i maneres mes aptes per a la seua valorització energètica, com a combustible alternatiu als combustibles fòssils ( carbó, petroli, gas) en pro de la cura i preserva del medi ambient promovent la utilització energies renovables.

+ Leer más


LA POBLACIÓ DE CÀLIG VISITA EL COMPLEX DE VALORITZACIÓ DE CERVERA

06-11-2012 16:04

Dins del desenvolupament del Pla de Comunicació i Divulgació del Projecte de gestió de la zona 1, la població de Càlig, acompanyada de la seua Alcaldessa Dª Ernestina Borràs i altres representants de la Corporació Municipal, van visitar les instal·lacions del complex el passat dia 24 d'Octubre de 2012.

La visita va ser una alenada d'aire fresc donades les desavinences i controvèrsies que des del inici del projecte havien sorgit entre alguns ciutadans d'aquesta població i el projecte, els ciutadans de Càlig van poder comprovar en primera persona, el nul impacte mediambiental de la instal·lació, quedant sorpresos per la neteja, pulcritud i modernitat de les instal·lacions.

El clima de la xerrada, visita i explicacions va ser molt cordial, esperant per part de la població de Càlig repetir visites en un futur pròxim. La UTE es va comprometre a de continuar treballant per a la millora de la gestió així com en la política de transparència i portes obertes per a tots els ciutadans als quals serveix el projecte.

+ Leer más


MILLORA CONTÍNUA EN LA GESTIÓ:JA SE DISPOSA DE LA PLANTA DE TRANSFERÈNCIA DE BENLLOCH I SE INICIEN LES OBRES DEL ECOPARC DE VINARÒS

06-11-2012 16:54

La continua gestió de la UTE ZONA 1 en desenvolupament del projecte Bionord, va donant els seus fruits en ordre a disposar del important entramat de instal·lacions de gestió posades a disposició del projecte. Aquest mes s'ha acabat l'obra de l'Estació de Transferència que servirà per a que moltes poblacions de l'Àrea 5 transfereixin els seus residus per a que siguen transportats i compactats en un pis mòbil al complex de valorització de Cervera.

Es tracta d'una obra, de 4.500 m2 de superfície, repartida en dues plataformes. La plataforma inferior està equipada amb una bàscula de pesatge, una caseta de control amb despatx, lavabo, oficines, magatzem, zona d'aparcament i un dipòsit per als lixiviats, mentre que a la plataforma superior disposa d'un dipòsit d'aigües pluvials per a la seva reutilització i de dues tremuges de descàrrega de 25 m3, cadascuna d'elles tancada en un estructura metàl·lica perquè les operacions de descàrrega al pis mòbil es realitzin sota cobert.

S'han invertit aproximadament 800.000 euros que s'ha reflectit en la creació de més de 35 llocs de treball indirectes i en la gestió es crearan llocs directes.
A Vinaròs també s'està construint l'ecoparc o punt net, que estarà acabat a mitjans del mes de novembre, per a l'ús dels vinarossencs.

+ Leer más


Estiu de visites en Bionord.

03-09-2012 14:52

Malgrat la calor regnant no ha cessat l'activitat en la campanya de comunicació del Projecte Bionord. Durant els mesos de juliol i agost han visitat el complex de valorització diversos grups i associacions pertanyents a les poblacions de Morella, Torreblanca, Albocasser, Vinaros, Benasal, Benicarló, Forcall, Cinctorres, Villafranca, Peñíscola i Cervera.

També van estar de visitar en els gestors responsables del projecte de gestió de residus sòlids urbans de la comarca coneguda com "València interior" zones VI, VII i IX, degut a la gran expectació i interès que suscita el projecte dins del sector.

Acompanyem a esta noticia un reportatge amb diverses imatges que reflecteixen algunes de les activitats que es realitzen en una visita al complex.

Invertir, hui, de manera raonable en comunicació, conscienciació i divulgació mediambiental, significa preservar el medi ambient, i cuidat de la salut humana de demà.

+ Leer más


Pack ecològic Bionord

03-09-2012 14:35

Fruit de la continua col·laboració i coordinació entre el Consorci i la UTE de la Zona 1 en el desenvolupament del projecte Bionord, han creat el denominat “Pack Bionord” que està compost per tres bosses reciclables, de colors blau, verd i groc per a traslladar els residus consistents en paper, cartró, vidres i envasos lleugers respectivament als contenidors corresponents i al ecoparc, així como d'una bossa de material també reciclable que serveix per a substituir a les bosses de plàstic, per a la compra habitual.

Aquest pack s'entrega a tots els visitants del complex de valorització tenint una gran acceptació per els ciutadans, i és una acció més de les incloses en la campanya de comunicació, divulgació i conscienciació mediambiental del projecte Bionord

+ Leer más


Primeres visites de poblacions al complex de valorització de Cervera del Maestre. Cervera, Peñíscola i Alcossebre.

10-07-2012 13:28

Dins del Pla de Comunicació, Divulgació i Conscienciació del projecte Bionord, que la UTE zona 1 està desenvolupant, se troba una de les seues parts; les visites guiades al complex de valorització per a donar a conèixer a la població el projecte de gestió, les seues instal·lacions, la seua operativa i mostrar-los el complex en funcionament.

+ Leer más


Continuen les visites al complex amb les poblacions de San Rafael, Rosell i Traiguera.

10-07-2012 13:03

Durant els dies 12 i 20 de juny el complex de del projecte Bionord, va ser visitat per les poblacions de Sant Rafael i Rosell conjuntament i Traiguera respectivament.

+ Leer más


Felicitació per part del Consorci de la Zona 1 i visites de La Jana i Sant Jordi.

10-07-2012 12:36

Davant l'èxit que està tenint la campanya de visites del Pla de comunicació del projecte Bionord, el Consorci de la Zona 1 ha remès un comunicat a la UTE ZONA 1, en el qual manifesta i reconeix l'èxit d'aquesta campanya i la importància del seu desenvolupament per la qualitat, presentació i proximitat que es disposa amb els assistents i importància de la promoció social, cultural, econòmica i ambiental del projecte a la zona.

+ Leer más


Inauguració Planta de Transferència de Villafranca

10-07-2012 11:14

El passat dia 1 de juny de 2012 es va celebrar l'acte inaugural de la planta de transferència de Vilafranca, instal·lació enquadrada dins del conjunt d'instal·lacions que componen projecte integral de gestió de residus de la zona 1, denominat BIONORD.

+ Leer más


INAUGURACIÓ DEL COMPLEX DE VALORITZACIÓ DEL PROJECTE DE BIONORD EN CERVERA DEL MAESTRE

04-04-2012 09:20

El passat dia 2 d'abril va tenir lloc la inauguració del complex de del projecte Bionord. L'equip responsable del projecte i les empreses que formen part de la Unió Temporal d'Empreses concessionària expressar la seva satisfacció per la posada en marxa d'aquest projecte, que ofereix una solució mediambiental per a la correcta gestió dels residus de les comarques del nord de Castelló durant els propers 20 anys, de manera que ajudarà a tenir cura de la salut de la població i prevenir els perjudicis al medi ambient derivats de la gestió dels residus a la zona.

+ Leer más


BIONORD PRESENTE EN ECOFIRA 2012

28-03-2012 16:00

El proyecto BIONORD ha sigo presentado en el certamen Ecofira 2012 celebrado en la Feria de Muestras de Valencia del 29 de enero al 2 de marzo de 2012.

+ Leer más


Bionord, modelo ejemplar en la gestión de residuos sólidos urbanos para el norte de Castellón.

13-12-2011 10:51

Es presenta a la localitat de Cervera del Maestre el nou projecte de gestió de residus sòlids urbans de la zona 1 del Pla de Residus. El projecte es dóna a conèixer sota la denominació de BIONORD i donarà cobertura a 49 municipis del nord de la província tal com han manifestat durant la presentació de les noves instal·lacions els representants de la UTE concessionària formada per les empreses Teconma, Azahar Environment i Ecodeco.

+ Leer más


Visita d'alumnes ETS de Enginyers de Camins, Canals i Ports

23-12-2011 14:12

El passat dia 29 de novembre les instal·lacions de Bionord acolliren la visita dels alumnes de ETS de Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de València. La visita va ser organitzada per el professor de Gestió de Residus Sòlids del departament de Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, Ramón Barat, qui va vindre acompanyat de varis un nodrit grup d'alumnes i professors del departament. Els alumnes van tindre l'oportunitat de conèixer de primera mà el funcionament de la planta.

+ Leer más


Hemeroteca

13-12-2011 10:52

+ Leer más