Responsabilitat Social Corporativa

BIONORD considera que la Responsabilitat Social Empresarial és la responsabilitat d'una organització davant els impactes que les seues decisions i activitats ocasionen en la societat i el medi ambient, a través del seu comportament. Aquest comportament ha de ser transparent i ètic que permeta:

· Contribuir al desenvolupament sostenible, incloent la salut i el benestar de la societat;

· Prendre en consideració les expectatives de les parts interessades en el desenvolupament i creixement de l'empresa o organització.

· Complir amb la legislació aplicable vigent i siga coherent amb la normativa nacional i internacional establida

· Integrar aquest concepte de responsabilitat social, en tota l'organització i es porte a la pràctica en les seues relacions amb tota la societat.


Durant l'exercici 2013 s'estan desenvolupant diverses actuacions:

1.- Compromís amb el nostre futur. Els xiquets

Bionord, dins del seu Pla de Comunicació i Divulgació ha desenvolupat una prova pilot consistent en la realització de jornades ambientals amb un grup sencer de Primària d'un col·legi de la ciutat d'Oropesa, concretament el Col·legi Dean Marti. Quatre grups entre 2º i 5º de Primària van visitar la instal·lació i als del Grup 1º se'ls va realitzar la jornada en el mateix col·legi.

Les jornades incloïen el trasllat des del col·legi al complex de valorització de Cervera del Maestrat de les diferents classes dels cursos que componen Primària, recepció, xarrada explicativa , divulgativa formativa i de conscienciació, realització d'un *bio-test per grups i celebració i bio-proves concurse de reciclatge, en la qual els xicotets posaven en pràctica el que havia après durant la jornada. Posteriorment es fa una visita guiada per les instal·lacions.

Cal ressaltar la dificultat del projecte, a causa que es tracta un instal·lació finalista de residus sòlids urbans, especialment del residu compost per fracció reste i matèria orgànica, amb la dificultat afegida d'entendre'ls processos i major impacte que altres instal·lacions.

La primera conclusió va ser molt positiva tant per l'alta puntuació obtinguda en els tests i proves com per les reaccions dels alumnes i professorat sobre la conscienciació mediambiental en les àrees de reutilització i reciclatge.

2.- Campanya Solidària

Per part del projecte Bionord, pretén en la mesura de les seues possibilitats posar el seu granit d'arena de manera solidària amb aquells grups de població menys afavorits.

En directa relació són la seua activitat, BIONORD és dels pocs projectes les instal·lacions dels quals disposen d'Estació Depuradora pròpia, que utilitza el sistema de osmosis inversa i reaprofita tant les seues aigües residuals com les aigües de pluja, recollides en els sostres de les naus i soleres de la urbanització, després de l'adequada depuració, per a neteja, i baldeo de totes les instal·lacions, a més d'usos industrials.

Açò fa que es produïsca un estalvi d'aigua, tant com a recurs natural limitat com l'estalvi econòmic resultant de deduir els costos d'amortització i explotació de la depuradora, dels costos que haguera costat aqueixa aigua d'haver-se obtingut de subministrament habitual.

Aqueixa quantitat es va destinar a bancs d'aliments durant l'exercici 2013 per a poder ajudar al sosteniment d'una labor social i solidària tan important i necessària en l'actualitat

3.- Col·laboració amb els municipis

El projecte Bionord durant l'exercici 2013 ha signat un acord de col·laboració amb l'ajuntament de Calig per a sufragar el cost dels transports del seu futból base, col·laborant de tal manera al fet que els xicotets puguen desplaçar-se per a disputar els partits dels seus respectius campionats.

4.- Transparència en la gestió la informació ambiental

Per part de Bionord, des de l'any 2012 han passat quasi 2000 habitants a visitar in situ les instal·lacions de gestió i tractament de residus sòlids urbans, generant una fita difícil de superar en ser instal·lacions que generalment no obrin les portes als ciutadans. No obstant açò BIONORD considera que disposant d'una tecnologia de tractament de nul impacte ambiental se sent en l'obligació d'ensenyar-ho i que els ciutadans el puguen comprovar.

Així mateix en la web corporativa, es publica la informació ambiental per a la complida, deguda i actual disposició a la disposició de la ciutadania, realitzant un exercici de transparència i publicitat en la informació ambiental molt per sobre dels estàndards habituals.

+ Leer más